Wandkleden

foto wandkleedSprookjeswol is plantaardig geverfde en gekaarde schapenwol. . De piep kleine schubjes van de wolvezels zorgen ervoor dat de draadjes en plukjes in elkaar haken en zich gemakkelijk aan een ondergrond vasthechten. Met een viltnaald worden de wollagen op een ondergrond vast”geprikt”. Zo kun je dus met vliesdunne plukjes wol echt “schilderen”. Door de harmonische plantenkleuren over elkaar te gebruiken ontstaan er steeds weer nieuwe kleuren. Het beeld geeft iets sprookjesachtig door de rijke kleurenschakeringen: sprookjeswol.

Wij maken op deze wijze wandkleden met allerlei voorstellingen. Heel vaak worden de seizoenen uitgebeeld , maar ook illustraties a.h.v. boeken, foto’s
etc. Ook is het mogelijk een eigen ontwerp uit te werken.

Wil je eens wat voorbeelden zien, bezoek dan de winkel om je verder te oriënteren.
Vanaf januari gaan we weer volop wandkleden maken, zowel klein als groot.Schilderen met sprookjeswol, vilten met merinowol, alles is mogelijk om een mooi wandkleed te maken. Tijdens de cursussen zijn allerlei voorbeelden te zien, je kunt ook een eigen ontwerp maken , meenemen en verder uitwerken! Data en tijden vind je op de pagina: cursusaanbod.