Zonnekindpoppen

popjesZonnekindpoppen zijn poppen gemaakt van natuurlijk materiaal. Ze hebben een hoofdje van tricot en zijn gevuld met schapenwol. Ze worden ook wel antroposofische poppen genoemd. Wij maken 3 soorten zonnekindpoppen:

KNUFFELPOPPEN: allerlei verschillende knuffelpoppen passend bij de leeftijd van het kind oftewel van “koezel” tot grote babypop.

JAARTAFELPOPPEN: we creëren een plekje in huis waar we met behulp van popjes en allerlei voorwerpen uit de natuur, eigengemaakte werkjes, mooie ansichtkaarten etc. de seizoenen en de jaarfeesten uitbeelden. We volgen zo de kringloop van het jaar. De jaartafel-poppen op de seizoenstafel verwijzen naar de onderwerpen in en rond het huis. Het is spannend om het hele jaar door de tafel te verzorgen en je leert er veel van. Voorbeelden zijn de kerstfiguren op de jaartafel voor de kerst, alle figuren op de onder- watertafel in de zomer, zoals koning Neptunus, de zeewiertjes, de druppelkinderen, de tentakeltjes, de vissen, de zemeermin etc. Ook allerhande soorten kabouters, heksen, elfen en bloemenkinderen vallen hieronder. Er zijn ook poppen die bij bekende kinder boeken horen zoals het mooiste visje, Pinkeltje, kabouter Piggelmee, Pipi Langkous etc.

SPEELPOPPEN: poppen waarmee je iets kunt uitbeelden zoals de poppenkastpoppen, stokpoppen, vingerpopjes en vertelpoppen. Heerlijk om aan de hand van deze poppen te fantaseren en spannende verhalen uit te beelden.