Cursusaanbod

Programma Ymswolatelier NAJAAR 2017

Lieve allemaal

Dit is het voorlopige programma van de workshops van Ymswolatelier. Het doorgaan van de workshops hangt af van de mate van deelname.
Op de Open Middag van 14 september in Ymswolatelier in de Westereen kun je  de meeste werkstukken bekijken. We maken er een gezellige middag van met natuurlijk een leuke workshop.
We hopen jullie te zien. We zijn open van 13.00 tot 20.30 uur. Gratis entrée.

VILTCAFE BEGINNERS
Dit najaar start weer een nieuwe beginnerscursus om het natvilten onder de knie te krijgen. Deze opleiding, waarin we allerlei vilttechnieken oefenen en leren om het natvilten creatief toe te passen, start in september. We komen 1 ochtend in de maand bij elkaar en experimenteren dan met wol, naaldvilt, zijde etc.. Alle”proeflapjes’ kunnen naderhand verwerkt worden in een mooi wandkleed, kussen of……  Je leert om heerlijk creatief maar met kunde om te gaan met vilt en het toe te passen in van alles wat jij leuk vindt! De kosten van deze ochtend zijn 30.- per keer. Het is wel de bedoeling om alle keren mee te doen. Data: 26 sept. -17 oktober- 21 november- 19 december van 9.30 – 12.00 uur in buurtcentrum Kiehool te Burgum.

GROTE DEURKRANS
Op 3 woensdagochtenden  gaan we een mooie deurkrans maken vol met pompoenen. De pompoenen worden gemaakt met de viltnaald, de bladeren en stelen worden nagevilt. Een feest van mooie herfstkleuren.
Data: 20+ 27september en 4 oktober van 9.30- 12.00 uur in de Westereen. Kosten: 65,- incl.. De krans is groot, misschien een beetje huiswerk…..

GROTE PADDENSTOEL
Er is veel vraag naar het maken van een grote paddenstoel om centraal op je seizoenstafel te kunnen gebruiken. Leuk om je kabouters onder en op te zetten, herfstbladeren om heen te leggen etc.. We gaan de paddenstoel helemaal natrillen. Data:donderdagochtend 5 en 12 oktober van 9.30 tot 12.00 uur in de Westereen. Kosten: 45,-incl.

 ECOPRINTEN
Ecoprinten is een hele leuke techniek om bladeren af te drukken op stof/vilt. Je gebruikt de natuurlijke verfstof van het blad om een print te maken. De stof kun je daarna gebruiken om allerlei werkstukjes mee te maken zoals een tas, een boek bekleden, mooi kussen etc. Ikzelf heb het toegepast op mijn vitrage. Ook ervaar je welke planten veel/weinig verfstoffen bevatten. Een spannend experiment.
Datum: dinsdag 10 oktober van 9.30- 14.00 uur.Broodje meenemen dus.
Plaats: de Westereen. Kosten; 35,-

GROTE KABOUTER
Kabouters horen bij alle seizoenen en spreken altijd weer tot de verbeelding. We gaan een grote kabouter maken met beweegbare ledematen. Het hoofd  en het lijf worden  geprikt met de viltnaald. De kleding van zelfgemaakt vilt, oude vodden, geverfde lappen etc.
Data: zaterdag 7 en 14 oktober van 10.00- 16.00 uur.
Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 95,-

KABOUTERENGEL
In deze cursus gaan we een echte, grote  kabouterengel maken. Zie boven. De ultieme uitdaging voor de echte kabouterliefhebber!
Data: woensdag 6 en13  december van 10.00- 16.00 uur.
Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 95,-

 ZONNEKINDPOPPEN
Elk najaar maken we een zonnekindpop om de techniek en de charme van deze poppen te blijven waarderen. Dit najaar maken we de sprookjespop roodkapje/grootmoeder en wolf in 1 omdraaipop. Aan de hand van deze pop is het prachtig het sprookje te vertellen en uit te beelden. Meteen leer je weer hoe je een mooi hoofdje van tricot en wol kunt maken. Data: donderdagavond 2, 9 16 en 23 november van 19.30- 21.30 uur in de Westereen. Kosten: 80,-

 WOLSCHILDERIJ MAKEN
Wat kun je mooi schilderen met vleugjes dunne wol. Van de mooiste kleuren maak je een prachtig schilderij (50 x70 cm). Je kunt zelf een ontwerp/ ansicht/ foto etc. meenemen ter inspiratie. Er zijn ook altijd veel voorbeelden aanwezig.Techniek: droogvilten m.b.v. een viltnaald.
Data: 2 zaterdagen 4  en 11 november van 10.00 tot 15,00 uur .
Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 95.- incl..

 VILTEN UIT DE VACHT
We gaan experimenteren met wol van allerlei schapenvachten, lang en korte krul, in allerlei kleuren. We beginnen met het vilten van een vachtje (natvilten) en prikken er een mooie schapenkop bij (viltnaald).
Datum: zaterdag 25 november van 10.00 – 15.30 uur.
Plaats: Kiehool/Burgum. Kosten: 65.-

TEKSTEN EN FOTO’S OP VILT
Vind je het leuk om je eigen kerstkaarten  te maken of op een andere manier te experimenteren met tekst , foto en vilt? Je leert om een tekst op een creatieve manier over te brengen op vilt dmv. natvilt.
Datum:dinsdag  5 december van 9.30- 14.30 uur. Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 50,-

KERSTENGELTJES
We gaan de kerst gezellig maken met allerliefste kerstengeltjes. Met een tricot hoofdje en mooi sprookjesvilt worden ze een beetje folklore en heel vrolijk.
Data: donderdagmorgen 30 november en 7 december van 9.30- 12.00 uur.
Plaats: de Westereen. Kosten: 40,-

Dit is een voorlopig programma. Dat betekent dat er voldoende aanmeldingen moeten zijn om een workshop door te kunnen laten gaan. Ook als je vragen hebt of verzoeknummers , laat het me maar weten.
Je kunt je opgeven  bij: Ym Koudstaal: 0511-444999 of ymenkees@knid.nl. Na opgave krijg je enkele weken voor de cursus een bevestiging met informatie over de cursus.
Het cursusgeld kun je de eerste cursusles betalen.

Op de Open Dag  14 september van 13.00 tot 20.30 uur in Ymswolatelier in de Westereen kun je meer informatie krijgen over de cursussen en ook de werkstukken bekijken.

Met lieve groet

Ym