Cursusaanbod

Programma YMSWOLATELIER   VOORJAAR 2018

KABOUTERS BREIEN:

Op woensdag 31 januari gaan we een dagje gezellig kabouters breien. Het lijfje en muts worden gebreid, het hoofdje wordt van wol geprikt. Je kan zelf restjes breiwol meenemen. Hoe dikker de wol, hoe groter de kabouter wordt. Leuk voor de wintertafel in winterkleurtjes.

Datum: woensdag 31 januari
Tijd: 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.
Plaats: de Westereen
Kosten: €35.-

WOLSCHILDEREN:

We gaan met sprookjeswol in allerlei kleuren een mooi wandkleed prikken met de viltnaald.

Door dunne vleugjes wol over elkaar te leggen maak je de mooiste schilderijen. Er zijn altijd veel voorbeelden maar je kunt zelf ook een eigen ontwerp/ foto/ kaart etc. meenemen. Afmeting: 70x 50 cm.

Datum: 2 zaterdagen  3 en 10 februari.
Tijd: 10.00- 15.00 uur
Plaats: Glinstrastate/ Burgum
Kosten: € 95.- incl.

VILTCAFE:

Wil je graag leren hoe je moet natvilten en hoe je in je viltwerk allerlei variaties  kunt aanbrengen, dan is dit iets voor jou! We komen 1x in de maand bij elkaar en oefenen dan allerlei verschillende vilttechnieken. Alle proeflapjes worden bewaard. Van al die resultaten wordt een mooi wandkleed gemaakt.

Datum: dinsdagmorgen 6 febr., 6 mrt, 27 mrt, 24 april, 15 mei en 12 juni.
Tijd: 9.30 tot 12.00
Plaats: Glinstrastate / Burgum
Kosten: € 25.- per keer. ( het is wel de bedoeling dat je alle keren meedoet)

GROTE KABOUTER:

Een grote kabouter met een van wol geprikte kop, een beweegbaar lijf en aangekleed met…..zo leuk! Natuurlijk in voorjaarssferen en kleuren!

Datum: 2 vrijdagen 16 en 23  februari
Tijd: 10.00 -15.00 uur
Plaats: Ymswolatelier/de Westereen
Kosten: € 95.-

ZONNEKINDPOP ” SLAAPPOPJE”

Een prachtig, allerliefst babypopje met een gezichtje van tricotstof en beweegbare ledematen. Mocht je weer eens zin hebben om een zonnekindpopje te maken,  is dit je kans.Heel gescjikt als knuffelpopje.

Datum: donderdagavond 8, 15 en 22 maart
Tijd: 19.30- 21.30 uur
Plaats: Ymswolatelier/ de Westereen
Kosten: € 60.-

HAASJES DROOGVILTEN

Een dagje haasjes prikken met de viltnaald. We maken er een leuk tafereeltje van voor Pasen!

Datum: woensdag 21 maart
Tijd: 10.00- 15.30 uur
Plaats: Ymswolatelier/de Westereen
Kosten: € 45.-

VOGELTJESDAG:

We gaan een vaas / bloempot met vilt bekleden en vervolgens op de rand 2 vogeltjes van vilt maken. De technieken zijn dus en natvilten en droogvilten. In de vaas kun je bv. narcisjes zetten. De vogeltjes staan er dan leuk  tussen in. Leuk om het voorjaar op tafel te zetten.

Datum: zaterdag 24 maart
Tijd: 10.00- 16.00 uur
Plaats: Glinstrastate / Burgum
Kosten: € 55.-

MUIZENDAG:

Een hele dag muisjes maken met de viltnaald voor op een krans, in een holletje , klein wandkleedje etc.

Datum: woensdag 4 april
Tijd: 10.00- 16.00 uur
Plaats: Ymswolatelier/ de Westereen
Kosten: €45.-

LANDSCHAP OF MANDALA VILTEN:

Neem een mooie foto/tekening/kaart van een landschap en maak er een prachtig viltwerkstuk van. De techniek is natvilten. De details worden aangebracht met borduursteekjes, band, draden etc.

Je kunt ook met dezelfde techniek je eigen mandala maken. Voor het voorjaar leuk met bloemen, vogeltjes etc.

Datum: 2 zaterdagen 14 april en 21 april
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Plaats: Glinstrastate/ Burgum
Kosten: € 85.-

VILTEN UIT DE VACHT:

Uit verschillende soorten wolvachten vilten we een mooi kleedje. Daarna prikken we met de viltnaald een schapenkop. Samen met het vachtje een heel mooi ornament om aan de muur te hangen.Dus 2 technieken: droog- en natvilten!

Datum: zaterdag 12 mei
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Plaats: Glinstrastate/ Burgum
Kosten: € 65.-

DEURKRANS MET GEVILTE BLOEMEN:

Een dagje allerlei bloemen, stelen en bladeren natvilten. Deze worden samengevoegd tot een mooie zomerkrans. Mooi op de muur of deur!

Datum: woensdag 16 mei
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Plaats: Glinstrastate/ Burgum
Kosten: € 55.-

ECOPRINTEN:

Rond deze tijd kunnen we weer allerlei bladeren plukken die geschikt zijn voor het ecoprinten. We printen afdrukken van de bladeren op vilt en gaan er vervolgens een klein werkstukje van maken. Je leert de techniek en de mogelijkheden van het drukwerk met bladeren , welke planten geschikt zijn voor het ecoprinten  en hoe een en ander te verwerken.

Datum: vrijdag 25 mei
Tijd: 10.00- 14.00 uur
Plaats: Ymswolatelier/ de Westereen
Kosten: € 35.-

Opgelet:
Dit is een voorlopig programma. De cursussen gaan door als er voldoende aanmeldingen zijn. Je krijgt dan van te voren een bevestiging per mail met alle verdere gegevens.

Als je je opgeeft, reken ik ook op je deelname. Mocht je niet kunnen komen dan graag bijtijds even een berichtje.

Er is altijd een mogelijkheid om een cursusles in te halen. In overleg wordt er een goed moment uitgezocht.

Vaak worden er korte cursussen ingelast.

Deze worden ruim van te voren in de nieuwsbrief aangegeven.

Ik heb dit programma met plezier voor jullie gemaakt.

Mocht je nog toevoegingen/ opmerkingen hebben, laat het dan even weten.

Je kunt je voor een cursus aanmelden via de mail: ymenkees@knid.nl of bel even: 0511 444999.

Met lieve groet

Ym

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma Ymswolatelier NAJAAR 2017

Lieve allemaal

Dit is het voorlopige programma van de workshops van Ymswolatelier. Het programma is inmiddels iets aangepast i.v.m. de revalidatie van mijn armbreuk. Ik verwacht dat het  aangepaste programma zoals het nu er uitziet door kan gaan.Het doorgaan van de workshops hangt ook  af van de mate van deelname.
Vanaf donderdagmiddag 14 september 13.00 uur gaat de winkel weer open (geen uitgebreid open dag)  en kun je  de meeste werkstukken bekijken en je opgeven voor cursussen. We maken er een gezellige middag van.

VILTCAFE BEGINNERS
Dit najaar start weer een nieuwe beginnerscursus om het natvilten onder de knie te krijgen. Deze opleiding, waarin we allerlei vilttechnieken oefenen en leren om het natvilten creatief toe te passen, start in september. We komen 1 ochtend in de maand bij elkaar en experimenteren dan met wol, naaldvilt, zijde etc.. Alle”proeflapjes’ kunnen naderhand verwerkt worden in een mooi wandkleed, kussen of……  Je leert om heerlijk creatief maar met kunde om te gaan met vilt en het toe te passen in van alles wat jij leuk vindt! De kosten van deze ochtend zijn 30.- per keer. Het is wel de bedoeling om alle keren mee te doen. Data: 17 oktober- 21 november- 19 december van 9.30 – 12.00 uur in buurtcentrum Kiehool te Burgum.

GROTE PADDENSTOEL

Er is veel vraag naar het maken van een grote paddenstoel om centraal op je seizoenstafel te kunnen gebruiken. Leuk om je kabouters onder en op te zetten, herfstbladeren om heen te leggen etc.. We gaan de paddenstoel helemaal natvilten.  Data: vrijdag 13 oktober van 10.00- 15.00 uur in buurtcentrum Kiehool/Burgum.Kosten: 45,-

 

 ECOPRINTEN
Ecoprinten is een hele leuke techniek om bladeren af te drukken op stof/vilt. Je gebruikt de natuurlijke verfstof van het blad om een print te maken. De stof kun je daarna gebruiken om allerlei werkstukjes mee te maken zoals een tas, een boek bekleden, mooi kussen etc. Ikzelf heb het toegepast op mijn vitrage. Ook ervaar je welke planten veel/weinig verfstoffen bevatten. Een spannend experiment.
Datum: dinsdag 10 oktober van 9.30- 14.00 uur.Broodje meenemen dus.
Plaats: de Westereen. Kosten; 35,-

GROTE KABOUTER
Kabouters horen bij alle seizoenen en spreken altijd weer tot de verbeelding. We gaan een grote kabouter maken met beweegbare ledematen. Het hoofd  en het lijf worden  geprikt met de viltnaald. De kleding van zelfgemaakt vilt, oude vodden, geverfde lappen etc.
Data: zaterdag 7 en 14 oktober van 10.00- 16.00 uur.
Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 95,-

KABOUTERENGEL
In deze cursus gaan we een echte, grote  kabouterengel maken. Zie boven. De ultieme uitdaging voor de echte kabouterliefhebber!
Data: woensdag 6 en13  december van 10.00- 16.00 uur.
Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 95,-

 ZONNEKINDPOPPEN
Elk najaar maken we een zonnekindpop om de techniek en de charme van deze poppen te blijven waarderen. Dit najaar maken we de sprookjespop roodkapje/grootmoeder en wolf in 1 omdraaipop. Aan de hand van deze pop is het prachtig het sprookje te vertellen en uit te beelden. Meteen leer je weer hoe je een mooi hoofdje van tricot en wol kunt maken. Data: donderdagavond 2, 9 16 en 23 november van 19.30- 21.30 uur in de Westereen. Kosten: 80,-

 WOLSCHILDERIJ MAKEN
Wat kun je mooi schilderen met vleugjes dunne wol. Van de mooiste kleuren maak je een prachtig schilderij (50 x70 cm). Je kunt zelf een ontwerp/ ansicht/ foto etc. meenemen ter inspiratie. Er zijn ook altijd veel voorbeelden aanwezig.Techniek: droogvilten m.b.v. een viltnaald.
Data: 2 zaterdagen 11  + 18 november van 10.00 tot 15.00 uur .
Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 95.- incl..

 VILTEN UIT DE VACHT
We gaan experimenteren met wol van allerlei schapenvachten, lang en korte krul, in allerlei kleuren. We beginnen met het vilten van een vachtje (natvilten) en prikken er een mooie schapenkop bij (viltnaald).
Datum: zaterdag 25 november van 10.00 – 15.30 uur.
Plaats: Kiehool/Burgum. Kosten: 65.-

TEKSTEN EN FOTO’S OP VILT
Vind je het leuk om je eigen kerstkaarten  te maken of op een andere manier te experimenteren met tekst , foto en vilt? Je leert om een tekst op een creatieve manier over te brengen op vilt dmv. natvilt.
Datum:dinsdag  5 december van 9.30- 14.30 uur. Plaats: Kiehool/ Burgum. Kosten: 50,-

KERSTENGELTJES
We gaan de kerst gezellig maken met allerliefste kerstengeltjes. Met een tricot hoofdje en mooi sprookjesvilt worden ze een beetje folklore en heel vrolijk.
Data: donderdag 30 november  van 10.00 tot 15.00 uur.
Plaats: de Westereen. Kosten: 40,-

Dit is een voorlopig programma. Dat betekent dat er voldoende aanmeldingen moeten zijn om een workshop door te kunnen laten gaan. Ook als je vragen hebt of verzoeknummers , laat het me maar weten.
Je kunt je opgeven  bij: Ym Koudstaal: 0511-444999 of ymenkees@knid.nl. Na opgave krijg je enkele weken voor de cursus een bevestiging met informatie over de cursus.
Het cursusgeld kun je de eerste cursusles betalen.

Tot binnenkort allemaal!

Met lieve groet

Ym