Nieuws

Nieuwsbrief: Ymswolatelier november 2017

Lieve allemaal

Voordat de drukke decembermaand begint nog even een berichtje van Ymswolatelier.

Wat hebben we al weer veel cursussen afgerond. Ondanks de vervelende val deze zomer zijn er veel groepen aan het werk geweest. Ecoprinten is geïntroduceerd, wolschilderijen gemaakt, een grote kabouterfamilie geproduceerd, windlichten gevilt en nog veel meer.

IMG_0176

Afgelopen zaterdag heb ik de laatste cursus in Kiehool gegeven. Vanaf januari zullen we onze intrek nemen in het prachtige Glinstrastate. Het gebouw is werkelijk schitterend verbouwd. Hoe aanlokkelijk het ook is daar te beginnen, toch zal ik de vertrouwde gezellige sfeer van Kiehool enorm missen. Ik heb daar uiteindelijk met alle plezier 28 jaar

cursussen gegeven!

We sluiten dit jaar af met het maken van engelen. Op dinsdag 19 december gaan we een hele dag kleine engeltjes maken in Ymswolatelier in de Westereen.

IMG_0186

Op 6 en 11 december maken we een grote kabouterengel, ook in de Westereen.

Bij beide cursussen is nog een plekje vrij (zie ook foto’s hierboven).
Meer informatie zie cursusaanbod op de site www.ymswolatelier.nl.

De Winterhandwerkmarkt is bijna helemaal rond. Vele standhouders hebben zich weer aangemeld om er een geweldig handwerkfeest van te maken. Op alle handwerkgebied is er iets van je gading te vinden. Verder zullen er demonstraties te zien zijn, er is een verhalenvertelster en kun je aan gezellige werkshops meedoen.

De viltcursisten van het viltcafe (Ymswolatelier) verzorgen een mooie viltexpositie. Het belooft een enorm inspirerend textielspektakel te worden.

Zet in je agenda: ZONDAG 21 JANUARI IN GLINSTRASTATE WINTERHANDWERKMARKT!

De entree is gratis.

Verder zijn er nog een aantal markten in de december maand nl.
- Low Lands Legacy’s Midwinterwol op 8 en 9 december in Winschoten
- Kerstmarkt op 9 december in Buitenpost

Het cursusaanbod voor het voorjaar 2018 staat op de site www.ymswolatelier.nl.

Een programma met vertrouwde cursussen zoals bv. het wolschilderen, viltcafe, poppen maken, landschap vilten etc.. Maar ook een aantal nieuwe. We gaan bijv. een keer kabouters breien, haasjes vilten, vogeltjes prikken, muisjes maken etc..

Kijk het programma maar eens door. Je kunt je opgeven door even te bellen of via de mail. Er is ook altijd een mogelijkheid om je als groep aan te melden, bv. voor een vriendinnendag etc.. Op locatie is ook mogelijk.

Probeer de komende maand de feestdagen zo sfeervol mogelijk aan te kleden en te genieten van de lichtjes, de cadeautjes en vooral van elkaar.

Lieve groet

Ym Koudstaal
0511-444999 of ymenkees@knid.nl