Nieuws

 Nieuws 20 oktober 2017
Wat een herfstig weer. Alom drukte met kastanjes en eikels. Ymswolatelier is ook niet achtergebleven. We hebben reuze paddestoelen gevilt, kabouters gemaakt en de laatste herfstbladeren d.m.v. ecoprinten vereeuwigd op vilt en stof. De allerlaatste blaadjes worden gedroogd voor het winterseizoen.

IMG_0055In de winkel verandert het herfstdecor langzamerhand van herfst  in een vrolijk tafereel van pietjes, Sint en Kerst. Vast voorpret om de decembermaand zo leuk mogelijk aan te kleden!

CURSUSSEN:
Na de herfstvakantie starten nog een aantal cursussen. Er is nog plaats bij:
- “Wolschilderij maken “ op 11 en 18 november in Burgum. We gaan van geverfde schapenwol een mooi schilderij maken m.b.v. een viltnaald. Er hangen veel voorbeelden maar je kunt ook een eigen ontwerp/tekening/kaart etc. meenemen. Kosten: 95.- incl.materiaal, soep, koffie, thee etc.

- “Vilten uit de vacht” op zaterdag 25 november in Burgum. Je gaat een vachtje vilten en een mooie schapenkop vilten met een viltnaald. Kosten: 65.- incl. materiaal, soep, koffie, thee etc.

Voor meer info of opgave: ymenkees@knid.nl of 0511 444999

WINTERHANDWERKMARKT:
De Winterhandwerkmarkt is op zondag 21 januari in Glinstrastate in Burgum. Vast een datum om in de agenda te zetten! Er komen tal van leuke bedrijven, demonstraties en activiteiten die allemaal iets met handwerken te maken hebben. Denk aan spinnen, haken, vilten, borduren, breien, quilten etc. Er zal van alles te bekijken en te doen zijn.

Omdat wij deze markt voor de 5e keer organiseren  en in een nieuwe locatie (Glinstrastate) wordt gehouden, zal de markt extra feestelijk worden aangekleed. Glinstrastate is inmiddels prachtig verbouwd en  biedt meer ruimte dus hebben we meer standhouders kunnen uitnodigen! De entree blijft gratis.

Geef deze informatie aan zoveel mogelijk belangstellenden door !

ecoprint 1HERFSTMARKT MICHAELSCHOOL:
De Michaelschool in Leeuwarden viert de herfst met een herfstmarkt in de school. In de school staan tal van leuke kramen en er zijn allerlei gezellige activiteiten waar je aan mee kunt doen.  Ook Ymswolatelier zal er aanwezig zijn met een kraam en een  leuke workshop.
De herfstmarkt is op zaterdag 5 november van 11.00 tot 15.00 uur . De entree is gratis. Adres: Hercules Segherstraat in Leeuwarden.

WINKEL:
De winkel in de Westereen is aankomende donderdagmiddag i.v.m. de herfstvakantie gesloten. De week daarna zal er weer veel te zien en te kopen zijn op het gebied van sint en kerst. Er is dan ook ruimte om eventuele projecten af te maken!
Iedereen een fijne herfstvakantie gewenst. Maak mooie boswandelingen en geniet van de prachtige herfstkleuren!

Tot ziens!

Ym Koudstaal
www.ymswolatelier.nl
mail: ymenkees@knid.nl of 0511 444999